Business Park Aviolanda, Fokker en KLu Woensdrecht

 

Op 28 oktober 2016 ging een groep NLAC-ers op bezoek in Woensdrecht, bij Fokker Services en de Koninklijke Luchtmacht. Er is sprake van strenge veiligheidsmaatregelen, zowel op het Business Park Aviolanda (waaronder onder meer Fokker Services, Fokker ELMO, Terma, Aircraft End-of-Life Solutions - AELS, Aerobotica) en op de basis van de Koninklijke Luchtmacht. Het betekent onder meer dat fotograferen op een aantal lokaties niet is toegestaan.

 

Ontvangst was bij Business Park Aviolanda, gevolgd door een bezoek aan Fokker Services. In de hangaars stonden een aantal Boeing 737's en een Fokker 50. Fokker Services renoveert vliegtuigen of levert maatwerk door bijvoorbeeld business jets af te leveren. Ook voor werkzaamheden aan Airbus vliegtuigen en ATR's heeft het bedrijf bevoegdheden. Maatwerk kan zijn extra brandstoftanks inbouwen, maar ook een luxe interieur installeren voor priv├ęgebruik van een vliegtuig.

 

De lunch werd aangeboden door de KLu in de Officiersmess op de basis. Commodore Verbeek voert het commando over Logistiek Centrum Woensdrecht. Hij kwam langs tijdens de lunch en maakte een informeel praatje met de NLAC-ers.

 

Daarna volgde een bezoek aan de onderhoudshangaar waar een aantal F-16's stonden, een Chinook en een Apache. Zowel bij Fokker als bij de KLu legden de rondleiders uit welke studiekeuze van belang is om later een goede tewerkstelling in de civiele- of militaire technische luchtvaartwereld te vinden. Goede en welgemeende adviezen, van mannen op de werkvloer.

 

Het derde onderdeel van de dag was een bezoek aan het BOTC (Brandweer Opleiding Training Centrum) van de Luchtmacht. Uitleg over de trainingsfaciliteiten vond plaats en last but not least ging de vlam meerdere malen in de pan! De foto's die hier gemaakt konden worden spreken boekdelen.

 

Woensdrecht: een niet bij iedereen even bekende lokatie, waar een belangrijk stuk luchtvaart in Nederland is ondergebracht. Waar bij de verschillende bedrijven in Business Park Aviolanda en bij de Luchtmacht enkele duizenden (ong. 5000) mensen werkzaam zijn en het Business Park in de nabije toekomst verder uitbreidt.

Graag plaatsen wij ingezonden foto's en video's op onze website. De plaatsing van ingezonden foto's en video's is ter beoordeling aan de NLAC en het bestuur kan zonder opgaaf van redenen plaatsing weigeren. De geplaatste opnamen zijn per definitie rechtenvrij en kunnen door de NLAC worden ingezet voor promotiedoeleinden en bij onze social media activiteiten.

Air Cadets foto/video

28 oktober 2016

Aviolanda Businesspark Woensdrecht

Wijzigingen voorbehouden  Algemene Voorwaarden NLAC - Disclaimer

CONTACT

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uw formulier is verzonden

┬ęCopyright 2018 Dutch-Photo.nl All Rights Reserved.