Ronald Schnitker is voorzitter van de Netherlands Air Cadets. Hij heeft op zijn 15e de scholierencursus zweefvliegen op Terlet gevolgd en het zweefvliegen heeft hem daarna nooit meer losgelaten. Hij is nog altijd actief zweef- en motorvlieger. In het verleden heeft hij ook aan parachutespringen gedaan.

 

Naast het zijn van voorzitter van de NLAC is Ronald Schnitker ook voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL), een koepelorganisatie voor alle luchtsporten in Nederland waarvan meer dan 15.000 luchtsporters lid zijn.

 

In zijn werkzame leven is Ronald Schnitker al meer dan ruim 35 jaar actief op het gebied van het luchtrecht. Hij heeft een eigen rechtspraktijk en is eveneens gerechtelijk deskundige op het gebied van het luchtrecht en luchtvaart ongevallenonderzoeken. Hij is auteur van een groot aantal artikelen en boeken op het gebied van het luchtrecht.

Erik “Corny” Cornelisse

Binnen het bestuur van de Netherlands Air Cadets is Corny verantwoordelijk voor alle activiteiten met de Koninklijke Luchtmacht.

 

Als F-16 vlieger, wapeninstructeur en Experimenteel Testvlieger heeft hij 21 jaar bij de Luchtmacht gevlogen. Nu is Corny ondernemer en part-time nog steeds in dienst bij Defensie.

 

Tevens is hij Hoofd-Operaties bij Air Combat Europa (ACE), het vliegbedrijf dat hun Blackshape vliegtuigen ter beschikking stelt voor activiteiten met de Netherlands Air Cadets. Met de Blackshapes vliegen ACE ook Air Combat demonstraties tijdens Airshows.

DAGELIJKS BESTUUR

Netherlands Air Cadets

Pieter Paauw - Als penningmeester van de Netherlands Air Cadets is Pieter Paauw verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de stichting. In het dagelijks leven is hij ondernemer maar hij heeft ook een geschiedenis als burgermedewerker bij de Koninklijke Luchtmacht. Uit die tijd komt zijn enthousiasme voor de luchtvaart.

 

Lang geleden is Pieter betrokken geweest bij de oprichting en eerste activiteiten van de Stichting Dutch Spitfire Flight. Een fantastisch initiatief om dit belangrijke erfgoed vliegend te krijgen en te houden. Ook is hij controller geweest van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

 

Sinds begin 2015 is Pieter bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht, één van de initiatiefnemers voor de oprichting van de Air Cadets.

Mariëlle Didden - Als secretaris van de Netherlands Air Cadets is zij de "schrijver" van het NLAC bestuur, een spin in het web. Zij vindt dat jeugd in hun oriëntatie naar vervolgopleiding en/of werk bij één platform alle informatie moet kunnen vinden. De NLAC dus.

 

Naast haar werk als webdesigner en fotograaf is zij vanaf 2007 een gepassioneerd PPL-vlieger. Uitdagingen als aerobatics en formatievliegen  gaat zij niet uit de weg. Op dit moment is zij bezig met haar ATPL-theorie en CPL praktijk.

 

Haar favoriete quote is van Charles A. Lindbergh: "Science, freedom, beauty, adventure, what more can you ask of life. Aviation combines all these elements I love."

Han van Gemert - is bestuurslid burgerluchtvaart bij de NLAC.

Hij is gepensioneerd gezagvoerder bij de KLM. Na een vliegopleiding voor de burgerluchtvaart in de 70-er jaren was het, net als het momenteel het geval is, moeilijk om een baan als verkeersvlieger te vinden. Han heeft met een collega van de opleiding een klein ‘charterbedrijfje’ opgezet en zodoende vlieguren gemaakt op een gehuurde Beechcraft Baron. Tegelijk maakte hij éénmotorige vlieguren op de Cessna 172 door te vliegen met luchtfotografen vanaf vliegveld Zestienhoven, zoals toen de naam was. Uiteindelijk kwam er na enige jaren een plaats vrij bij de KLM en heeft hij daar een loopbaan als verkeersvlieger doorlopen en was tegelijkertijd 17 jaar instructeur.

 

Zijn carierre begon als ‘co-co’ op de DC-10, toen door naar de DC-9 als co-pilot, twee jaar later Captain, overgestapt op de Boeing 737-300/400 en tenslotte naar de Boeing 747-400. Han zegt: “Luchtvaart gaat in je bloed zitten en laat je niet los, ook niet als je met pensioen bent. Dat enthousiasme wil ik graag overdragen en delen met jongeren die, in welke functie of hobby dan ook in de luchtvaart, hun toekomst zien”.

Stichting Netherlands Air Cadets

©Copyright 2016 Dutch-Creators.com. All Rights Reserved.

CONTACT

Submitting Form...

The server encountered an error.

Formulier is verzonden

Wijzigingen voorbehouden

Algemene Voorwaarden NLAC