Internationaal

Spreek je over 'Air Cadets' dan heb je het eigenlijk al over internationale connecties. Bij Air Cadets draait het om militaire- en burgerluchtvaart, vliegtuigbouw, MRO, luchtvaartmaatschappijen, alsook ruimtevaart verspreid over tal van landen.

 

Air Cadets kunnen middels het NLAC-programma kennis maken met de internationale luchtvaartgemeenschap. In het IACE-programma maken onze leden kennis met buitenlandse organisaties. Hieronder een overzicht en link naar de websites van de zusterorganisaties in het buitenland. NLAC verschilt enigszins van deze organisaties doordat er een grote civiele insteek is naast een evenredige en gepaste blik naar de nederlandse militaire luchtvaart.

 

Air Cadet organisaties in het buitenland

Belgian Air Cadets

Belgian Air Cadets

Lees meer

Royal Canadian Air Cadets

Royal Canadian Air Cadets

Lees meer

Civil Air Patrol

Civil Air Patrol - United States Air Force Auxiliary

Lees meer

Royal Air Force Air Cadets

Royal Air Force Air Cadets - The next generation

Lees meer

Hong Kong Air Cadet Corps

Hong Kong Air Cadet Corps

Lees meer

Australian Air Force Cadets

Australian Air Force Cadets

Lees meer

IACE

International Air Cadet Exchange

De International Air Cadet Exchange (IACE) is een jaarlijks uitwisselingsprogramma tussen 20 landen. Het programma is in 1947 opgezet door een aantal voornamelijk angelsaksische landen. Nederland sloot zich aan in 1951, middels de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Neveneffect en logisch gevolg was de oprichting van de Jeugd Luchtvaart Brigade in 1952.

 

Jaarlijks wisselt de KNVvL circa 30 jongeren uit naar 12 tot14 landen. De uitwisseling duurt ongeveer 15 dagen en vindt plaats vanaf de derde week in juli tot begin augustus.

 

Elk jaar worden KNVvL-leden in de leeftijdscategorie 17-21 jaar aangeschreven om zich aan te melden en deel te nemen aan een selectie. Deelnemers aan het uitwisselingsprogramma worden geselecteerd uit KNVvL-afdelingen, (hoge)scholen, universiteiten, erkende vliegscholen en gelieerde verenigingen zoals de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht

 

Het programma in de gastlanden bestaat uit kennismaking met luchtvaart in dat land, bedrijfsbezoeken, culturele trips, tours en sportieve bijeenkomsten. In de meeste landen vindt een kort verblijf in gastfamilies plaats.

 

IACE beoogt door de uitwisselingen en het groepsgewijze bezoek in een gastland blijvende contacten en vriendschap.

 

Het blijkt dat nederlandse deelnemers door de ontstane onderlinge band met regelmaat nog bijeenkomen voor een reünie.

 

Voor meer informatie zie ook knvvl.nl, sub IACE en de internationale site van IACE: iacea.com.

 LEES VERDER

Stichting Netherlands Air Cadets

©Copyright 2016 Dutch-Creators.com. All Rights Reserved.

CONTACT

Submitting Form...

The server encountered an error.

Formulier is verzonden

Wijzigingen voorbehouden

Algemene Voorwaarden NLAC