Kortingen

Vliegclub Flevo organiseert proeflesdagen op zaterdag 28 en zondag 29 mei

 

Proef aan de wereld die luchtvaart heet…

 

Zelf vliegen bij Vliegclub Flevo voor € 99

 

 

Altijd al zelf willen vliegen? Dat kan op aanstaande zaterdag 28 of zondag 29 mei bij vliegclub Flevo op vliegveld Lelystad. Geen rondvlucht met wat sightseeing boven de Flevopolder, maar zelf achter de stuurknuppel als pilot in command (pic) op de linkerstoel.

 

Jij bent degene die de gashendel naar voren gooit, zodat je vliegtuig even later los van de runway komt en vliegt…

 

Het vliegen is vanzelfsprekend het hoogtepunt van de dag, maar Vliegclub Flevo heeft een heel programma samengesteld, waarin veel meer aspecten van het vliegen aan de orde komen. Je wordt ontvangen in de ‘skybox’ van de vliegclub met uitzicht op de start- en landingsbaan, krijgt een rondleiding, een demonstratie radiocommunicatie en navigatie in het speciaal daarvoor ingerichte leslokaal.

 

De beide proeflesdagen zijn in vier gelijke blokken verdeeld. Zowel op zaterdag als zondag start een maximaal drie uur durend blok om 10:00 uur of om 14:00 uur.

 

Eerst is er een ontvangst, daarna een uitleg over de proeflesdag en vervolgens een rondleiding in het clubgebouw, over het platform, in de hangar en een bezichtiging van de vliegtuigen. Weer terug in het clubgebouw is er een demonstratie navigatie op de ouderwetse vliegkaart en natuurlijk ook de IPad, een introductie tot de theorie van het vliegen en een demonstratie radiocommunicatie. Daarna is de mogelijkheid aanwezig om met één van de instructeurs van Vliegclub Flevo een proefles te doen.

 

Iedereen is van harte welkom. Alle activiteiten op de grond zijn gratis, voor een proefles vraagt de vliegclub een bijdrage van 99 euro.

 

Vliegclub Flevo is een gezellige en professionele vliegclub, beschikt over een eigen vloot, en is na veertig jaar een begrip op vliegveld Lelystad. Het moderne clubgebouw staat aan de flightline (onder de neus van de Boeing 747 van het Aviodrome) en is zeven dagen per week geopend, waar je hartelijk wordt ontvangen door onze Flight Officer van dienst.

 

 

Wil je deelnemen aan de proeflesdagen van Vliegclub Flevo? Stuur een mail naar Jan Willem van Doorn (jan.willem.van.doorn@planet.nl) of Joris Kniep (j.kniep@kpnmail.nl)

 

Wil je meer weten of Vliegclub Flevo? Ga naar vliegclub-flevo.nl.

 

 

Stichting Netherlands Air Cadets

©Copyright 2016 Dutch-Creators.com. All Rights Reserved.

CONTACT

Submitting Form...

The server encountered an error.

Formulier is verzonden

Wijzigingen voorbehouden

Algemene Voorwaarden NLAC