Beroepen nader bekeken

Als je het hebt over een baan in de luchtvaart, denk je al gauw aan mega-bedrijven als de Schiphol-Group, Koninklijke Luchtmacht, KLM en andere luchtvaartmaatschappijen, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, ESTEC, nou ja noem maar op. Maar er zijn ook kleine luchtvaartbedrijfjes die zeker net zo interessant zijn als al die grote jongens en zelfs vaak meer te bieden hebben dan de grote broers omdat binnen een klein bedrijf de medewerker flexibeler moet zijn. Zo zal de brandstofman op het platform van Schiphol zich alleen bemoeien met het vullen van de brandstoftanks van de grote vliegtuigen. Bij een klein bedrijf zal degene die de brandstof verzorgt ook de banden van het vliegtuig op spanning brengen en contact hebben met klanten, iets wat in de grote luchtvaart niet eens zou mogen.

 

Ondernemend en innovatief in de kleine luchtvaart

 

Een dergelijk bedrijf is Vliegschool Hilversum (VSH) gevestigd op het vliegveld met de gelijknamige plaatsnaam. De vliegschool is eigendom van een drietal ondernemende mensen die zich geen directeur noemen maar wel de verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de vliegschool, de verhuur en het onderhoudsbedrijf. Er zijn 8 toestellen waar de leerling-vliegers in worden opgeleid, van Cessna 172 tot Piper Warrior en Archer maar ook de tweezits Tecnam vliegtuigen. Het aantal leerlingen bedraagt op dit moment 70 en er zijn rond de 250 gebrevetteerde vliegers/huurders. VSH is innovatief en onderscheidt zich door uitmuntende persoonlijke overdracht van kennis, aangevuld met onder meer met distance learning en een professionele Flight Simulator, de enige op vliegveld Hilversum. In het eigen maintenance & repair bedrijf worden de eigen toestellen en nog circa 20 kisten van klanten onderhouden.

 

Is er plaats voor slimme “vogels”?

 

Een klein bedrijf staat niet dagelijks in de personeelsadvertenties van de Telegraaf of de Gooi-en Eemlander en dat geldt ook voor de Vliegschool Hilversum. Niettemin is er wel zeker plaats voor slimme vogels (om het even in de luchtvaartsfeer te houden). Met slimme vogels wordt niet bedoeld iemand die met een noodgang door het vwo is gehold en ook nog eens twee klassen heeft overgeslagen maar iemand met een aangeboren talent voor een bepaald onderdeel van een werkterrein bijvoorbeeld een kosteneffectieve manier van administratievoering, een flexibele en kostenefficiënte wijze van geïntegreerde opleidingsmethodieken met betrekking tot de theoretische- en praktische opleidingen of iemand met goede ideeën voor de simulatoropleidingen. Een stage lopen bij Vliegschool Hilversum bij het vliegtuigonderhoud? Ga er gewoon een keer praten. De deur staat voor iedereen open.

 

www.vliegschool-hilversum.nl

www.ppl-e-learning.nl

www.facebook.com/vliegschoolhilversum

 

Tekst en foto’s: John Assmann

 

Wijzigingen voorbehouden  Algemene Voorwaarden NLAC - Disclaimer

CONTACT

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uw formulier is verzonden

©Copyright 2018 Dutch-Photo.nl All Rights Reserved.